Barion Pixel
+

BÁRÁNYOS BIUS - szerencsehozó, boszorkánybaba története

AranyKarika2021-03-18boszorkánybaba, viccesajándék, egyediajándék, mese, lakásdekoráció, születésnap, lánybúcsú, nőknek, mese, vicces, boszorkánybaba, lakásdekoráció, ajándék, nőknek, kabala, egyedi,

BÁRÁNYOS BIUS története

MESE

blog

Már egy ideje az Öreg-hegyi erdő feletti égbolton, egy hatalmas fehér gomolyag látható. Lassan halad előre, ahogy a simogató esti szellő terelgeti. De most mintha a nagy hársfák felett megállna és lám, a nagy gomolyagból, kis fehér szőrű báránykák válnak ki. A szél is elült, úgy látszik nyugovóra tért. Az apró jószágok mintha várnának valamire,tétován ide-oda szaladgálnak...

Kis idő múlva a sötétedő égen, egy aprócska pont tűnik fel, de csakhamar jól látható, hogy egy termetes bosziság közeledik seprűnyélen lovagolva. Amint eléri a nyájat, kedves hangon szólítja meg őket:
- No, itt vagyok égi báránykáim, gyertek, megpihenünk egy kis időre. Ahogy látom az erdő szélén áll egy kis házikó, talán jó szívvel fogadnak bennünket.
Amint ezt kimondta, terebélyes szoknyáját a bárányok felé lebbentette és azok egy szempillantás alatt eltűntek. De mit gondolsz hova? A szoknyájára ült valamennyi és mégis az öregasszonyság úgy szállt le velük együtt a kunyhó udvarára, mint egy könnyű szárnyű pillangó.
Az udvari lámpa fénye megvilágítja a boszi arcát, ami csupa kedvességről árulkodik… Vannak még jólelkű, szerethető boszorkányok?

Igen! Ő Bárányos Bius, aki a legkedvesebb, legjóságosabb boszorkány hírében áll, az egész világon. Nevét pedig onnan kapta, hogy a báránykáit egy szempillantás alatt a szoknyájára varázsolja, ha kedve támad utazni, és megpihenne valahol.


Így történt ez most is. Látogatóba jött a Boszorkány-tanyára, ahol Sziporka Szidónia és Motring Matild most éppen vacsorát főz. Ahogy belépett az ajtón, máris hellyel kínálták, mert igaz, hogy boszorkányok, de jó iskolába jártak, ahol kiváló nevelést kaptak.

                         matildboszi           

                              sziporka_szidnia.boszorkny_baba


Előkerült a fatál, fakanál és örvendezve, vidám hangulatban, falatozni kezdetek. Miközben ürült a tányérból a finom raguleves, Bárányos Bius illedelmesen bemutatkozott, mesélni kezdett.

sheep-3539678_1280

Tudjátok én még akkor születtem, amikor az emberek kedvesek, jóakaratúak és vidámak voltak. Engem egy mindig mosolygós varrónő keltett életre. A szekrénye telis –tele van szebbnél- szebb kelmékkel, gombokkal, szalagokkal. Amikor ezt a báránykás anyagot kiemelte a polcról, még nem gondolta, hogy így fogok kinézni. De aztán alakultam, a harisnyafejem mosolygós lett, akárcsak az övé. Miután egyre jobban világossá vált, hogy bárányokat fogok terelgetni, a nevemet is ennek megfelelően választotta. Lelkemre kötötte, hogy egy szem bárányt sem hagyhatok el, mindig meg kell lenn valamennyinek, így varázserőmet is úgy kaptam, hogy bárhová reppenek a seprűmmel, mindig magammal kell vinnem valamennyit a szoknyámon.
Aztán a lelkemre kötötte, hogy olyan gazdát keressek magamnak, aki kedveli a jószágokat és engem is becsben fog tartani. Hát most itt megvárnám, veletek együtt azt az embert, aki szívesen fogad és kölcsönösen kedveljük egymást.

 

Bius a WEBáruházban megvásárolható, ha nem találod akkor már az új gazdájánal van. 

 

Szeretettel : 20143

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.