Barion Pixel
+

”Vadászok Álma” gravírozott készletem a Magyar Kézműves Remek Kiállításon

Aranykarika2022-08-24AranyKarika, boros, vadas, Kézműves Remek, egyediajándék, gravírozás, vadas, vadásznak, születésnap, nyugdíjas búcsúztató, pálinkás készlet, boros készlet, szarvasos, rókás,muflonos,fácános, ny

2

Egy régi vágyam teljesedett be 2015 ben. A Magyar Kézműves és Ipar Kamara által meghirdetett Magyar Kézműves Remek c. kiállításon vehetett részt a boros készletem.A kiállítás a Hungexpon volt látható.
 Nyolcvan munka kapta meg a lehetőséget arra, hogy a közönség előtt is bemutatkozzon. 
Nagy örömmel mentem fel a megnyitóra ahol Varga Mihály Miniszter Úr és a tíz tagú zsűri fogadott bennünket. 
Egy rövid ismertető is került a munkám mellé amit most megosztok itt is. 

kszlet2

Gyenge Tiborné vagyok, Zalaegerszegen élek. Huszonnégy éve női szabóként dolgozom. 
Öt évvel ezelőtt kezdtem el üvegfelületeket gravírozni. Először hobbiként indult, majd egyre nagyobb tapasztalat és sikerélmény után kirakodóvásárokra és megrendelésre is készítettem különböző mintával begravírozott díszüvegeket. 
A gravírozás sajátja, hogy különböző alakú gyémánt csiszolófejekkel az üveget önmagával díszítjük, és finom, légies vonalakat, mintákat írhatunk, rajzolhatunk az egyébként ridegnek tűnő felületre. Ezt a különleges technikát hívtam segítségül, hogy valami hétköznapitól eltérőt alkothassak. Szabad kézzel gravírozok, miközben nézem a mintát, rajzot vagy saját kútfőből merítek. Legtöbb esetben nem használok sablont, ezért többnyire nincs két egyforma munkám. 
Így született meg az első, vadakkal díszített boros készletem, melyet egy vadásznak készíttettek a megrendelők. 
A ?Vadászok álma? boros készlet ennek a kibővített változata, ami a kancsón és a poharakon kívül egy hosszúnyakú, hét deciliteres füles üveget, üvegkulacsot és egy üvegpuskát tartalmaz. 
Minden darabra a hazánkban fellelhető és vadászható állatok képeit gravíroztam szabadkézzel, egy-egy rajz alapján. Eddigi munkám során egyre jobban megismertem az üveg viselkedését, a különböző fejekkel elérhető árnyékolási, domború hatást keltő technikákat. Mindig igyekszem újítani, finomítani a megmunkálás módján, így a grafika mélyebb, élethűbb és egyenletesebb lesz. 
A technikai kihívás és az alkotói munka öröme mellett rendkívüli örömmel tölt el a megrendelő arcán az elégedett mosoly, amikor a megálmodott, közösen megtervezett terméket átveszi. 

A Zala Megyei Iparkamara készített ezzel kapcsolatban egy cikket. Ha szeretnéd elolvasni, kattints a képre a ngyításért.

  vadszoknak2

kancs2

kulacs2

hossz_veg2

szarvas_vegen2

puska2

puska_kzel2

fcn2

muflon2

nyl2

rka2

vaddiszn2

z2

20143

 

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.