Barion Pixel
+

SZIPORKA SZIDÓNIA - szerencsehozó, boszorkánybaba

SZIPORKA SZIDÓNIA - szerencsehozó, boszorkánybaba
  • SZIPORKA SZIDÓNIA - szerencsehozó, boszorkánybaba
  • SZIPORKA SZIDÓNIA - szerencsehozó, boszorkánybaba
  • 12 500 FtKészlet: 1 db
db
Kosárba

Termékleírás

Sziporka Szidónia 37 cm nagyra nőtt, sapkájával és a seprűjével együtt 54 cm.
Kedves, vicces figura, szerethető kabala egy lakásban. Ajándékozhatod lánybúcsúra,hiszen leendő menyasszony egy boszorka. Vagy adhatod születésnapra a barátnődnek, aki érti és díjazza a vicces, egyedi darabokat. De megajándékozhatod vele magadat is, állítsd a konyhádba, és nem leszel egyedül a főzés magányos óráiban. Mutatós lakásdekoráció.

Sziporka Szidónia boszorkány baba, egyedi tervezésű, AranyKarika varróasztalán született, drótváz alkotja a testét, puha vatelin ad kellemes tapintást neki. A ruhája igényesen varrt, feje és keze „harisnyatechnikával” készült. Sapkájánál fogva felakasztható.
Kérésedre a vásárlásod mellé a történetét kinyomtatva elküldöm.

-----------------------------------------------Mese --------------------------------------------------------------------------
Egy kora nyári nap reggelén, amikor a már a madarak csiripelése alig hallatszott, furcsa neszre lett figyelmes Mottring Matild a Boszorkány- tanya lakója. A takaros házikó kicsi ablakán kíváncsian kukucskált ki, de semmi szokatlant nem vett észre. Visszahúzódott a kényelmes fotelébe és horgolgatott tovább.
De nem hagyta nyugodni a gondolat, mert olyan érzés kavargott benne, hogy valaki motoszkál a ház körül. Mivel egyedül élt a boszi tanyán egy kis félelem is költözött a szívébe. Félretette hát a munkáját és kiment, hogy szétnézzen. Végigsétált az udvaron, semmi. Benézett a virágos kertbe, semmi…és akkor megpillantotta! Ott serénykedett valaki a veteményes kertben, gyors mozdulatokkal kapkodta ki a gyomokat az ágyásokból.

- Még ilyet! Azt a boszorkány nemjóját!

Tágra nyílt szemekkel leste egy fa mögül az asszonyságot, aki ahhoz képest, hogy a kertben dolgozott, igen elegánsan volt öltözve. Piros blúza és nadrágja, csillagmintás fekete szoknyája nem nevezhető munkaruházatnak. És lám, egy seprű is előkerült valahonnan! Sebes, gyors mozdulatokkal sepregette vele a barázdákat, az utolsó gyomot is eltakarította onnan…

Mottring Matild látta, hogy az asszonyság már megette a kenyere javát, hiszen ősz haj kandikált ki hegyes, fekete sapkája alól. Azt gondolta, hogy odamegy, megkérdezi, mi járatban van a Boszorkányok tanyáján, miért állt neki egy vadidegen kertjében gyomlálni? Elővett a sufniból egy gereblyét és lassan, óvatosan odasétált hozzá. Minél közelebbről látta, egyre bizonyosabb lett abban, hogy az idegen nőszemély éppen ón olyan boszorka mint ő, maga.

- Adjonisten! Mi még nem ismerjük egymást! Boszorkányos szép napot!

A színes ruhás, széles mosollyal tekintett rá.

- Na, csakhogy észrevetted a jöttömet! Nem akartam ajtóstul rontani a házba, így a kertben sziporkázok, kikapkodom neked a gazt, amit itt hagytál. Gondoltam, majd csak észreveszi valaki, hogy itt vagyok!
- Azt jól teszed, ha kiszeded, mert én bizony nem érek rá, folyton horgolok, nemsoká eljön a nyári vásár ideje és én is megyek a portékáimmal. Hátha ott könnyebben rám talál a szerencse és meglelem a gazdámat.

- Te is gazdára vársz? Én is azért sziporkázom mindenütt, hogy felfigyeljen rám valaki, akinél jó szolgálatot tehetek, aki szeretetével meghálálja és nagy becsben tart. Sziporka Szidónia vagyok. Azt hittem, hogy a ház gazdája majd meglát a kertben, és máris felfogad. De ezek szerint hasonló seprűn lovagolunk! Te is boszi vagy.

A két boszi rendbe vágta a kertet, s miután jól meg is éheztek, bementek a házba és falatozás közben meghányták vetették a világ dolgait, elmesélték történetüket egymásnak.

Az újdonsült boszilakó elbeszélte, nevének történetét is. Mivel a keze alatt mindig ég a munka, mindig gyors és pontos, így a varrónő, aki életet adott neki, Sziporka Szidóniának nevezte el. A ruháján a csillagok is ezt jelzik.

Mivel egyre romlik a látása, hiszen már nem ma született boszi, kapott az útra egy szemüveget is, ami megkönnyíti majd a munkáját, jó messzire ellát vele, figyelheti a ház körül ólálkodó idegeneket.
Seprűjére ültették és szélnek eresztették, de a lelkére kötötték, hogy a legjobb helyet nézze ki magának, ahol méltó helyen őrizheti a házat és szerencsét hozhat a benne lakóknak.

Egyéb adatok

Szállítási időUtalás után, 2-3 munkanap
Honlaphttp://aranykarikagravir.hu

Kérdezzen a termékről!

Melyik szó kezdődik 'k' betűvel: macska, kakas vagy zsiráf?

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Platán sor 25. Gravírozó Műhely
  • 303889177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.