Barion Pixel
+

Történetem

aranykarika

  Szeretek," minden reggel mosollyal az arcomon ébredni, a napot hódolattal köszönteni, amiért ennyi lehetőséget tartogat. Tiszta fejjel neki látni a munkámnak, még a kis dolgokban is szemem előtt tartani a végső célt, melyet magam elé tűztem; úgy találkozni férfiakkal és asszonyokkal, hogy mosoly van az ajkamon, és szeretet a szívemben. Gyengédnek, kedvesnek, és előzékenynek lenni minden percben. Oly fáradsággal lehajtani fejem, mely álomba ringat, s oly örömmel, melyet csakis a jól végzett munka okozhat..."

Múlt

Az én gyerekkorom még nem a digitális, okos kütyük idejében zajlott, még a televízió is akkor jelent meg a tehetősebb családoknál. Így a játékaimat magam barkácsoltam. Kartondobozokból készítettem babaházat, ablakot , ajtót vágtam rájuk, függönyt, bútorokat készítettem bele és a babáim ruháit magam fabrikáltam. Boldogan labdáztam, a suliba iskolaköpenyt hordtam, és okos telefon helyett a gitáromat nyúztam.

lacival

Gyerekkorom óta valahogy mindig úgy alakultak az események, hogy azok pozitív irányban vitték tovább az életemet. Akkor még nem volt tudatos bennem, hogy a gondolatoknak hatalmas ereje van, de valahogy ráérezhettem erre, mert a szüleim szerint „akaratos, önfejű” voltam.

Már akkor gyártottam sorra a fejemben megszületett ötleteket, addig nem nyugodtam, amíg azokat magam előtt nem láttam. Hittem magamban, hittem, hogy meg tudom csinálni.

Így születtek meg a babaszobák kartondobozból, a babafotelek hungarocellből, a kézzel varrott babaruhák garmada anyagmaradékokból.

Mindezek mellett tucat rajzfüzetet töltöttem meg rajzaimmal,festményeimmel.

Visszagondolva innen az ötvenen túlról, mindig az alkotói vágyam vitt előre.

Kezdetekben rengeteget hímeztem, iskolai kiállításokon mutattam be a kézimunkáimat. Később, középiskolás koromban a saját aljaimat magam varrtam, a nadrágjaimat felszegtem. Jó mesterem volt, hiszen az anyukám a zalaegerszegi ZAKO ruhagyárban dolgozott. Mégsem varrónőnek készültem, hiszen imádtam rajzolni, színezni, festeni és a természetet  figyelni. Így a gimnázium után földrajz-rajz szakra jelentkeztem, de mintha a sors már akkor tudta volna, hogy más munkával lelhetem meg a boldogságomat, így nem vettek fel első nekifutásra.

Nem akartam évet kihagyni, szerettem volna tanulni, így mechanikai műszerészként szakmát szereztem két év múlva Zalaegerszegen. Gondoltam ezután majd újra megpróbálom a tanárit

De nem így történt, mert ezt a szakmát is imádtam, dolgoztam is benne egy évig, de mivel férjhez mentem és hivatásos  katona páromat ,a tapolcai alakulathoz vezényelték, nekem is itt kellett munkát keresnem. A lakótelepen volt egy varroda, ahol állást kaptam. A varrás iránti szeretetem elmélyült, a tudásom kiteljesedett.

Hitemnek köszönhetően, tudta a sors, hogy nekem olyan munka kell, amivel nap, mint nap átélhetem a kézzel végzett munka örömét, így amikor a gyes után el kellett gondolkodom a „hogyan tovább-on, egy varrótanfolyam hirdetését pillantottam meg a Zalai Hírlapban. A sikeres vizsga után 1991-től egyéni vállalkozóként ez lett a foglalkozásom, amivel gyerekkoromban annyi időt eltöltöttem, női szabó lettem. Ez olyan esemény volt az életemben, ami 29 évig megadta nekem az alkotói munka örömét és a megélhetésemet. Hittem magamban a kezdetektől fogva, sosem féltem az anyagokba belevágni az ollómmal, bíztam mindig abban, hogy amit szabok-varrok, azzal másoknak örömöt, elégedettséget okozok.   

"Találj magadnak egy olyan tevékenységet amit szeretsz, és nem kell többé dolgoznod."

Tíz évvel ezelőtt szintén egy véletlen találkozás lévén ismertem meg a kézi gravírozást. Beindult a fantáziám, mert láttam, hogy egy gép segítségével a rideg felületet milyen szépen tele lehet rajzolni. Rengeteg lehetőséget láttam benne, és borzasztóan tetszettek a megszülettet kész darabok. Minden munkámmal csiszolódtam, amit elképzeltem az üvegre azt igyekeztem rávarázsolni.

Mivel célul tűztem ki, hogy széles körben  elérhetővé teszem egyedi termékeimet, így  2010 –ben létrehoztam az aranykarikagravir.hu oldalt. Azóta folyamatosan töltöm fel ide a munkáimat, írásaimat ,melyekből a keresgélők, tanácstalanok,  ötleteket meríthetnek az ajándékozáshoz, megrendelhetik  az elképzelésüknek  legmegfelelőbb személyre szóló darabokat.

Közösségi médiában is jelen vagyok,, a facebook oldalamon folyamatosan nő a követőim tábora.

2010 től a  kedvemre alkotott gravírozott üvegeket, egyéb textiltermékeket a Meska Kézműves Portálon keresztül értékesítettem. jelenleg a  aranykarika.hu  online áruházában  értékesítem.

"Miből lesz a cserebogár?"

Első találkozásom a gravírozással

Budapesti barátnőmnél tett látogatásom alkalmával találkoztam először a gravírozással, amiről mindaddig még nem is hallottam, nem is tudtam, hogy mi az.

 Egy kisebb befőttes üveget kaptam tőle ajándékba, amire rágravírozta a nevemet és néhány szavas jókívánságát. Megtetszett, mert egyedi volt, csak nekem szólt, örömmel töltött el, hogy amíg készítette, rám gondolt. 

Mivel még nem láttam ilyen technikát megmutatta nekem, hogy hogyan készítette. Elővett egy barkácsgépet, ami egy fúróhoz volt hasonló, befogott egy gyémántfejes csiszolószárat és miután beindította, rajzolni kezdett vele az üveg felületén. Hasonló hangot adott mint a fogászati fúrógép… Mivel akkortájt a fiam barkácsolási ambícióit élte ki, így vásároltam neki egy hasonló gépet.  Ő nagy hasznát vette, de én évekig gondolatban, dédelgettem a szándékomat, hogy majd egyszer kipróbálom és gravírozok vele.

Egy karácsony alkalmával érkezett el az időpont, amikor kellő indíttatást éreztem arra, hogy készítsek valami egyedi ajándékot a zalaegerszegi barátnőmnek.  Vásároltam négy darab üdítős poharat, amire képeslapokról másoltam rá a mintákat, így született meg a tél, a tavasz, a nyár és az ősz jegyében gravírozott üdítős szett. Mondanom sem kell, hogy nagy sikere volt a barátnőmnél és elégedettséggel töltött el a végeredmény, első nekifutásra nagyon jól sikerült. Sajnos akkor még nem gondoltam arra, hogy  fotót készítsek, mostanra meg már eltörtek azok a poharak… 

Később, kedvtelésből gravírozgattam, korsóra, pálinkás üvegre, tálakra. Elvittem a kész termékeimet a zalaegerszegi Kézműves Vásárba,ahol nagy sikert aratott, megkaptam a kellő biztatást arra, hogy folytassam. Így nőtte ki magát a munkámnak ez a része, ami mára a megélhetésem 100 % adja.

Sok év eltelt és ez idő alatt minden egyes munkával újabb és újabb tapasztalathoz jutottam. A hobbim mára már a megélhetésemmé vált, szerelmese lettem ennek a technikának.

Ha nem is egyenesen, de egy kis kerülővel a sors megadta nekem azt, amivel már 18 évesen szerettem volna foglalkozni, és ez a rajzolás. Most azt csinálom, de nem rajzlapra, hanem üveg felületekre. 

Fontos számomra, hogy minden munkám többszörös örömöt okozzon, egyrészt nekem, másrészt a megrendelőnek és harmadrészt a megajándékozottnak.

Ezzel a technikával a különleges, egyedi igényeket saját jellegzetes stílusomban üvegre varázsom, a rideg felületet életre keltem, hogy az ajándék exkluzív,egyedülálló, legyen.

Munkám megadja számomra az alkotói munka örömét, rendkívül jó érzés látni vendégeim arcán az elégedett mosolyt, minden megálmodott, közösen megtervezett, elkészült ajándék és ruha láttán.

Látod, mázlista vagyok. Minden nap azzal foglalkozom, amit szeretek.

A szakmai elismerés sem maradt el.

2015 ben a „ Vadászok álma „ kézzel gravírozott készletemmel bekerültem a legjobb 80 alkotás közé a Magyar Kézműves  Remek kiállításon, melyet a Hungexpon rendeztek meg.

remek

2019. 05. 17.-én átvehettem az " ÉV KIVÁLÓ SZAKEMBERE DÍJ 2019" elismerèst. Erről bővebben itt olvashatsz.

nevtelen_7

DÍJAZÁSOM

 

A jelen

A gravírozás annyira kiteljesedett, hogy női ruha varrással.javítással már nem foglalkozom, csak szabadidőmben készítek egyedi textil termékeket.

Boszorkány babáimat nemrég kezdetem el készíteni, a Boszi-köz lakóit a linkre kattintva ismerheted meg.Sajnos időhiányban szenvedek, így ritkán érkezik a Boszi tanyára egy-egy banya, de sosem tudni, mikor röppen be éppen egy, így látogass vissza és figyeld ha kedveled a vicces lakásdíszeket. :)

Manapság a legtöbb időmet a gravírozás teszi ki, a szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb megrendeléseket mindig örömmel fogadom, kihívás számomra, hogy az elképzelt ajándékokat úgy gravírozzam meg, hogy azzal nemcsak magamnak, hanem a megrendelőnek és a megajándékozottnak egyaránt örömöt, és meglepetést okozzak.

Igyekszem fejlődni, így időről-időre valami új dolgot bevezetek a már megszokott palettára.

Húsz év után ismét kötök és horgolok ha van néhány szabad percem, így a webshop kínálata hamarosan bővülni fog.

Célom, hogy a magyar kézműves piacon, olyan kézzel gravírozott üveg termékekkel jelenjek meg, melyek kielégítik azokat az igényes  vásárlókat, akik  különleges, exkluzív, kézzel készült, elképzelésük szerint készült  ajándékkal szeretnek meglepetést okozni szeretteiknek, ismerőseiknek .

Azt tapasztalom, hogy aki igényes ajándékkal szerez örömöt másoknak annak kisimul a lelke, örömöt lel az ajándékozásban, örömöt lel az életben. Ebben szeretnélek téged is segíteni a munkáimmal, a webshop termékeivel. Hogy megtaláld azt az ajándékot, azt a szavak nélkül mesélő üveget, azt az egyedi Aranykarika alkotást, amivel elégedett leszel, ami színt visz az életedbe, ami örömöt ad neked és az ünnepeltnek is. Számíthatsz rám, veled tartok ezen az úton.

A jövő?

Sok tervem elképzelésem van a jövőre nézve, rangsorolva vannak a fejemben, időről - időre egy-egy megvalósul,- (most éppen a ledsorral megvilágított gravírozott üveglap a ternd ) -hiszen ami fejben eldől az meg is adataik. Szeretnék sokáig dolgozni, szeretném a munkámat minél szebbé-jobbá, változatosabbá, érdekesebbé tenni a megrendelőim számára.

 

Végül szeretnék  magyarázatot adni az "AranyKarika" név választásáról.

Egy idős néni rendre csak "aranyos Kláriká"-nak szólított, így 

 ha kihagysz három betűt és  ékezet nélkül írod, akkor megkapod azt, hogy "aranykarika".

Ugye milyen egyszerű a magyarázat?

 


 

3x7 dolog, amit még tudni lehet rólam 1. rész

3x7 dolog , amit még tudni lehet rólam 2. rész

3x7 dolog amit még tudni lehet rólam-3.rész

 

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.