Barion Pixel
+

A Valentin nap: szeretjük vagy nem szeretjük?

AranyKarika2024-01-05ajándékozás, Valentin, egyediajándék, videó, hagyomány, ünnep, szerelmes, valentin, egyediajándék, ajándékozás,

valentine_day_2024

Miért fontos a romantika a Bálint-napban?

Ahogy közeledik a február 14., mindenhol a szerelmet és a romantikától szelíden átitatott légkört érezni. A Bálint napja nem csupán egy ünnep a szerelmeseknek, hanem egy lehetőség arra, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz. Érdekes módon ezt a napot általában a nők kívánják jobban átélni, és igyekeznek egy kis plusz romantikát csempészni a hétköznapokba. De vajon miért nem fontos ugyanez a férfiaknak? Miért tartják sokan túl habcsókosnak, vagy nem férfiasnak a romantikát?

Sokan vallják, hogy a szeretet szavak nélkül is érezhető. És igazuk van. De vajon miért ne tennénk meg ezen a különleges napon, hogy párunkat megünnepeljük? Egy apró ajándék, egy kedves gesztus, egy romantikus vacsora mind-mind a szerelmünk kifejezője lehet. Miért lenne ez a nap egy picit fontosabb, ünnepélyesebb, mint a többi?

Azok, akik kritikusan szemlélik a Valentin napot, gyakran említik, hogy ez az ünnep csak az amerikaiak utánzása. Azonban, ha egy kicsit utána olvasunk, rájövünk, hogy ennek a napnak régi vallási eredete van. A Bálint-napi ünnepségek eredete egészen az ókorig nyúlik vissza. A keresztények február 14-én ünneplik, Szent Bálint püspök, a jegyesek és fiatal házasok védőszentje tiszteletére. Egy elterjedt történet szerint, mielőtt Bálintot kivégezték, megy fogva tartott vak lányát rendbe hozta, és a búcsúlevelét az alábbiak szerint írta alá: "A Te Bálintod."

hearts_533247_960_720_1

Ezen a napon rengeteg hagyomány él, éppúgy, mint a Halloween esetében, amely az Amerikából és Írországból származó ünnep elterjedésével vált ismertté. Magyarországon egyébként csak egyetlen Szent Bálint tiszteletére szentelt kápolna található, Bóly közelében, Töttösön. A napot korábban összekapcsolták a madarakkal is, hiszen sokan azt hitték, hogy ezen a napon választanak párt a verebek, vagy visszatérnek a vadgalambok.

Ahhoz, hogy jobban megértsük ennek a napnak a jelentését és azt, hogy hogyan érdemes megünnepelni, érdemes utánajárni a különféle hagyományoknak és szokásoknak. Ezen a napon nem csak a szerelmesek ajándékozzák meg egymást. Tudtad, hogy 1997. február 14-étől Molnár Pál újságíró kezdeményezésére az általa megalapított Balassi Bálint emlékkard irodalmi díjat ezen a napon adják át Budán? A díj alapítója azóta is próbál európai jelleget adni a Bálint-napnak az amerikanizálódással szemben.

Sokan szeretik ezt a Valentin napot, és február 14-én különleges ajándékokkal lepik meg szerelmüket vagy párjukat. Több mint tíz év tapasztalata azt mutatja, hogy egy gravírozott üveg, pezsgőspohár vagy boros pohár mindig különlegesnek számít, hiszen személyre szabható és ezáltal igazán egyedi. Nem csak az ünnepre emlékeztetnek, hanem arra is, aki ajándékba adta.

Miért ne szerezhetnénk meglepetést a párunknak, az évnek egyik legromantikusabb napján? Én személy szerint úgy gondolom, hogy ha valakit tiszta szívvel szeretek, akkor azt az érzést minden nap ünneplem. De ezen a napon még egy kis plusz figyelmesség és romantika sem árt. Ez az ünnep az együtt töltött időről, a közös élményekről, és a szeretetnyelv egyik formájáról szól.

Tapasztalatból tudom, hogy egyre többen tartják fontosnak ezt a Valentin napot, és mindig valami különleges ajándékkal kedveskednek a szerelmüknek vagy párjuknak. Egy gravírozott üvegpalack, vagy névre szóló pezsgős pohár például egy romantikus vacsora vagy éjszaka tökéletes kiegészítői lehetnek. Ezek a gravírozott ajándékok nem csupán az ünneplés pillanatát idézik meg, hanem életünk további részében is használni tudjuk őket.

Remélhetőleg sikerült felkeltenem az érdeklődésedet a gravírozott ajándékok iránt és ráirányítani a figyelmedet a közelgő Valentin napra.

 

                                               

Üdvözlettel

20143

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.