Barion Pixel
+

Levendula boszival a rovarmentes nyugalomért

AranyKarika2022-07-24boszorkánybaba, egyediajándék, lakásdekoráció, nőknek, viccesajándék, boszorkánybaba, vicces ajándék, egyediajándék, lakásdekoráció, születésnap, vicces, boszi, boszorka, ajándék nőknek, kabala, levendulás, gombócbaba, kísé

A levendula a maga egyszerűségével, aromás illatával sokakat elbűvöl, így a kiskertek egyik legkedveltebb félcserjéje lett. Én is ültettem négy évvel ezelőtt, gumikerekekbe, ami nagyon jól összetartja a töveket és így szép rendezett lett. Minden virágzás után metszem, így a nyár végén ismét virágzik, bár nem olyan gazdagon mint az első alkalommal. Ősszel már nem vágom meg, óvom a téli fagytól. Február harmadik hetében metszem meg újra.

levendula_babak-4

en

Az idén a 21 tő levenduláról rengeteg virágot betakarítottam, ezért ki kellett találnom valami hasznos dolgot belőle, mert ennyi virágra nekem nincs szükségem. Mivel a gravírozott üvegek mellett boszorkánybabákat készítek, elsősorban ez volt a szemem előtt. Az ötlet nem váratott sokáig, így megterveztem és megvarrtam a gombóc boszikat, Levendula  boszorkány babákat. A megrendelőim ajándékba kapják őket.

malyva

log  szarad

A levendula boszibabákat használhatják lakás dekorációnak, vagy ágy közelébe helyezve elősegíti illatával a nyugodt alvást, mosolyra fakaszt felnőttet, gyereket egyaránt.

A levendula boszik pocakja 4 gramm szárított levendulavirágot tartalmaz. A levendula baba magassága: 11 cm. hegyes sapkájánál fogva, felfüggeszthető. Kezében kis seprűjével vigyáz a lakás rovarmentes nyugalmára és illatával igyekszik elvarázsolni az otthon lakóit.

Lássuk  a LEVENDULA   jótékony hatását egy HÁZTARTÁSBAN

Itt az ideje újra alkalmazni nagyanyáink tudását és használni ennek az áldásos növénynek a hatásait az otthonunkban.

Használj te is a szekrényben levendulát a molyok ellen. Nagymamád is ezzel védte meg a finom gyapjú ruhákat a molyoktól. A ruhák közé tette egy kis vászonzacskóba, és jótékony hatása mellett, finom illatot is árasztott a szekrényben.

Gyógynövényként :

Javítja az életfolyamatokat, fokozza a testi és lelki frissességet.

Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladást csökkentő hatása van.

Aromaterápiában használva feszültségoldó, idegerősítő, nyugtató hatású. Enyhíti a fejfájást, a depresszív kedélyállapotot, segíti az elalvást, az alvászavarokat megszűnteti.

Meghűléskor inhalálással tisztítja a légutakat, csökkenti a fertőzéseket. Asztmások ne használják így!!

A pattanásos, gyulladásos bőrt nyugtatja. Enyhíti a napozás okozta leégést.

Masszírozások alkalmával a fáradtságot, izomfájdalmakat, a reumás fájdalmakat csökkenti. 

Az immunrendszert erősíti élénkíti, relaxál, regenerál.

Használhatod zsíros hajra és korpás fejbőrre is.

Fürdővízbe cseppentve is használható.

A konyhában:

 Szörpnek, dzsemnek, fűszernek, de csínján bánj vele mert így is tökéletes ízt ad.

A provencei fűszerkeverék egyik alkotóeleme.

20143

 

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.