Barion Pixel
+

Az ábrándok ereje: Hugó bácsi készlete és képzelete

AranyKarika2023-11-16állatos, boros, egyediajándék, születésnap, gravírozás, készlet, vadas, videó, vadas, szarvas, készlet, boros, születésnap, szeretet, odafigyelés, emlék, vadász, öröm, megható,

az_brndok_ereje_hug_bcsi

A történet egy egyszerű születésnapi ajándékozásból emel ki fontos tanulságokat.

 

 Józsi, hónapok óta rejtélyes dobozban rakosgatott valamit a lakásásban, bele-bele nézegetett és várta a nagy napot, a szomszédos Hugó bácsi születésnapját.

A nagy napon Józsi vendégül látta a kedvenc szomszédot, és miközben Hugó bácsi csipegetett, mellé tette a rejtélyes dobozt. A bácsi kissé elbizonytalanodva rámosolygott a szomszédra, majd óvatosan kibontotta.  Egy gyönyörű, kézzel gravírozott boros készletet rejtett. Minden üvegpohárra egy-egy szép erdei vad volt gravírozva, a borkiöntő üveget pedig egy szarvas motívum díszítette.

Hugó bácsinak szinte kicsordult a könnye, úgy meghatódott, nagyon boldogan nézegette a gyönyörű készletet. Miközben a gravírozott mintákat simogatta úgy érezte, mintha a vadak élővé váltak volna, és azok a vadászatok, amiket annyira szeretett, megelevenednének. Megköszönte és egy óriási öleléssel hálálkodott Józsinak.

Azóta ha borozgatós kedve támad Hugó bácsinak, előveszi a szép készletet, és ábrándozva kortyolgatja belőle a borát. Ilyenkor képzelőereje úgy elkalandozik, hogy szinte a vadonban érzi magát. A szarvasok, és  a vadak cikáznak előtte. Kicsit talán túl nagy fantáziával rendelkezik a bácsi, de vajon miért ne élhetne át egy képzeletbeli kalandot egy vadas, boros készlet használatával?

        vadas_boros_kszlet_1                  

 Hugó bácsi nagy gondját viseli a készletének, óvatosan mosogatja, törölgeti minden egyes darabját. Féltve őrzi a készletet a vitrinben. Józsinak igaza volt amikor úgy döntött, hogy egy vadas, gravírozott készlettel lepi meg az egykor vadászó szomszédját.

Így telik az idő, a vadak a készleten továbbra is gyönyörűen mutatnak. De ami a legfontosabb, az a boldogság és meghatottság, amit ez a készlet ébreszt minden alkalommal, amikor Hugó bácsi rájuk pillant. Ki gondolta volna, hogy egy sima üvegpohárból és üvegpalackból ilyen lenyűgöző és varázslatos dolog születhet?

Az esetből megtanulhatjuk, hogy néha az egyszerű dolgok is rejthetnek magukban valami különlegeset. Nemcsak a külső szépség számít, hanem az érzések és az emlékek is, amiket egy tárgy ébreszt bennünk. Érdemes odafigyelnünk az apróságokra, mert azok lehetnek a legnagyobb boldogság forrásai. Még egy átlagos születésnapi ajándék is képes lehet meghatni, boldoggá tenni valakit.

  vadas_4  

vadas_3 

vadas_2

A történetben a szarvasok és vadak motívuma jelképezi az élet örömeit és az ábrándozás lehetőségét. Hugó bácsi a készlet használatával képes átélni egy kis kalandot, aminek hatására boldogabbá válik. Ez is arra figyelmeztet bennünket, hogy egy kis odafigyeléssel, akár egy egyszerű tárgy segítségével is örömteli perceket szerezhetünk.

A történet pozitív üzenete: a hálás gondolkodás és a megbecsülés. Józsi odafigyelt a szomszédjára, amit Hugó bácsi hatalmas hálával viszonzott. Ez a kölcsönös jóérzés és szeretet példa értékű lehet nekünk is. Értékeljük az emberi kapcsolatainkat és tegyük boldoggá azokat, akik fontosak számunkra.

Hasonló rendelése itt:

 

                            

20143

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.