Barion Pixel
+

ERDEI ERZSÓK - szerencsehozó boszorkánybaba története

AranyKarika2021-03-18boszorkánybaba, viccesajándék, egyediajándék, mese, lakásdekoráció, születésnap, lánybúcsú, nőknek, mese, vicces, boszorkánybaba, lakásdekoráció, ajándék, nőknek, kabala, egyedi,

ERDEI ERZSÓK, boszorkánybaba története

MESE

erdeikicsi

A kedvenc erdőmben, ami itt van a házunk mellett nem messze,sok őz él, ha szerencsém van, láthatok is néhányat közülük. Minden reggel a friss levegőn kezdem a napot.Így sétálás közben mindig elhaladok az erdő egy szakasza előtt. Ma reggel furcsa neszre lettem figyelmes.

Megálltam, és hallgatózni kezdtem. 

Vékony, sipító, magas hang volt, … Egyszer olvastam egy vadász könyvben, hogy az az őz sír így, amelyik az anyját hívja. Nagyon izgatott lettem. Kíváncsian vártam, hogy mit fogok látni.
Csakhamar egy kis őzike sétált ki az erdő szélére,   szemével kereste a mamáját, de anyukája sehol… halk nesz hallatszott, olyan suhogás féle. A felkelő nap fényében megvillant valami. Gyorsan közeledett, már jól látszott, hogy egy seprűnyélen lovagló boszi igyekszik landolni az erdő szélén. 

Egy fa mögül lestem mozdulatlanul. 

erdei_erzsok_boszorkanybaba_1.JPG

Amikor leszállt a seprűjéről azonnal a sipító hang irányába indult és a nyakában lógó sípba fújt. A hang majdnem ugyanolyan volt, mint az őzikéjé, de valamivel mélyebb. Néhányszor megismételte és lássatok csodát, a kis bak kijött a vénséghez és lassan odasétált hozzá.Az anyóka egy kis szénát kínált neki, amit a tarisznyájából vett elő.Megetette a jószágot és lassan elindult vele az erdő mélyére.
Amikor visszajött, mosoly volt az arcán és mormogott valamit maga elé.

De most látom csak, hogy a szoknyáján legalább három őzike képe látható. Vajon, hogy kerültek oda…❓
Felpattant a seprűjére és elhúzott észak fele.

Azt beszélik, hogy az erdő közeli boszi tanyán ???? látták legutóbb és az ott élő boszorkányoknak mesélte, hogy azért kapta az Erdei Erzsók nevet, mert az árva őzikéket mindig odaadó gondoskodással látja el. Ezért kapott a varrónőjétől egy erdei jelenetet ábrázoló szoknyát is. 

Hogy most hol lehet❓ Úgy tudom, hogy komoly megbízást kapott. Egy erdei háznál kell őzikefigyelő szolgálatot teljesítenie, hogy a leendő gazdájának kertjében ne tegyen kárt egyetlen egy sem. Amint egyet meglát, kapja a tarisznyáját és megy etetni, ellátja minden jóval, hogy a konyhakertbe, eszébe se jusson betévedni. 

 

Szeretettel:    

Megvásárolható boszorkányok a Webáruházban várják, hogy kirepülhessenek.

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.