Barion Pixel
+

SZIPORKA SZIDÓNIA - szerencsehozó boszorkánybaba története

AranyKarika2021-03-18boszorkánybaba, viccesajándék, egyediajándék, mese, lakásdekoráció, születésnap, lánybúcsú, nőknek, mese, vicces, boszorkánybaba, lakásdekoráció, ajándék, nőknek

SZIPORKA SZIDÓNIA - szerencsehozó boszorkánybaba története

MESE

sziporka_szidonia.jpg



 Sziporka Szidónia a Boszi tanyára érkezett 

Egy kora nyári nap reggelén, amikor a már a madarak csiripelése alig hallatszott, furcsa neszre lett figyelmes Mottring Matild a Boszorkány- tanya lakója. A takaros házikó kicsi ablakán kíváncsian kukucskált ki, de semmi szokatlant nem vett észre. Visszahúzódott a kényelmes fotelébe és horgolgatott tovább. 

De nem hagyta nyugodni a gondolat, mert olyan érzés kavargott benne, hogy valaki motoszkál a ház körül.  Mivel egyedül élt a boszi tanyán egy kis félelem is költözött a szívébe.  Félretette hát a munkáját és kiment, hogy szétnézzen. Végigsétált az udvaron, semmi. Benézett a virágos kertbe, semmi…és akkor megpillantotta! Ott serénykedett valaki a veteményes kertben, gyors mozdulatokkal kapkodta ki a gyomokat az ágyásokból. 


- Még ilyet! Azt a boszorkány nemjóját!

Tágra nyílt szemekkel leste egy fa mögül az asszonyságot,  aki ahhoz képest, hogy a kertben dolgozott, igen elegánsan volt öltözve. Piros blúza és nadrágja, csillagmintás fekete szoknyája nem nevezhető munkaruházatnak. És lám, egy seprű is előkerült valahonnan! Sebes, gyors mozdulatokkal sepregette vele a barázdákat, az utolsó gyomot is eltakarította onnan… 

Mottring Matild látta, hogy az asszonyság már megette a kenyere javát, hiszen ősz haj kandikált ki hegyes, fekete sapkája alól. Azt gondolta, hogy odamegy, megkérdezi, mi járatban van a Boszorkányok tanyáján, miért állt neki egy vadidegen kertjében gyomlálni?  Elővett a sufniból egy gereblyét és lassan, óvatosan odasétált hozzá. Minél közelebbről látta, egyre bizonyosabb lett abban, hogy az idegen nőszemély éppen ón olyan boszorka mint ő, maga. 


- Adjonisten! Mi még nem ismerjük egymást! Boszorkányos szép napot!

A színes ruhás, széles mosollyal tekintett rá. 

- Na, csakhogy észrevetted a jöttömet! Nem akartam ajtóstul rontani a házba, így a kertben sziporkázok, kikapkodom neked a gazt, amit itt hagytál. Gondoltam, majd csak észreveszi valaki, hogy itt vagyok! 
- Azt jól teszed, ha kiszeded, mert én bizony nem érek rá, folyton horgolok, nemsoká eljön a nyári vásár ideje és én is megyek a portékáimmal. Hátha ott könnyebben rám talál a szerencse és meglelem a gazdámat. 

- Te is gazdára vársz? Én is azért sziporkázom mindenütt, hogy felfigyeljen rám valaki, akinél jó szolgálatot tehetek, aki szeretetével meghálálja és nagy becsben tart. Sziporka Szidónia vagyok. Azt hittem, hogy a ház gazdája majd meglát a kertben, és máris felfogad. De ezek szerint hasonló seprűn lovagolunk! Te is boszi vagy. 

A két boszi rendbe vágta a kertet, s miután jól meg is éheztek, bementek a házba és falatozás közben meghányták vetették a világ dolgait, elmesélték történetüket egymásnak.
   

Az újdonsült boszilakó elbeszélte, nevének történetét is. Mivel a keze alatt mindig ég a munka, mindig gyors és pontos, így a varrónő, aki életet adott neki, Sziporka Szidóniának nevezte el. A ruháján a csillagok is ezt jelzik. 

Mivel egyre romlik a látása, hiszen már nem ma született boszi, kapott az útra egy szemüveget is, ami megkönnyíti majd a munkáját, jó messzire ellát vele, figyelheti a ház körül ólálkodó idegeneket.
Seprűjére ültették és szélnek eresztették, de a lelkére kötötték, hogy a legjobb helyet nézze ki magának, ahol méltó helyen őrizheti a házat és szerencsét hozhat a benne lakóknak.  

Megvásárolható, vicces, szerencsehozó boszorkánybabáimat a WEbáruházban találod. Valamennyi egyedi tervezés, nincs két egyforma. 

     Sziporka Szidónia 37 cm nagyra nőtt, sapkájával és a seprűjével együtt 54 cm.
Kedves, vicces figura, szerethető kabala egy lakásban. Ajándékozhatod lánybúcsúra,hiszen leendő menyasszony egy boszorka. Vagy adhatod születésnapra a barátnődnek, aki érti és díjazza a vicces, egyedi darabokat. De megajándékozhatod vele magadat is, állítsd a konyhádba, és nem leszel egyedül a főzés magányos óráiban. Mutatós lakásdekoráció. 

Sziporka Szidónia boszorkány baba, egyedi tervezésű, AranyKarika varróasztalán született, drótváz alkotja a testét, puha vatelin ad kellemes tapintást neki. A ruhája igényesen varrt, feje és keze „harisnyatechnikával” készült. Sapkájánál fogva felakasztható.
Kérésedre a vásárlásod mellé a történetét kinyomtatva elküldöm. 

Szidónia megtalálta a gazdáját, a többi tanya lakót erre a linkre kattintva nézheted meg:
https://aranykarikagravir.hu/?modul=galeria&a=1052 69

 

 
 
 
 
 

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.