Barion Pixel
+

A „félig üres” vagy „félig tele” korsó

AranyKarika2023-12-15egyediajándék, gravírozás, születésnap, pohár, viccesajándék, sörös, videó, egyediajándék, gravírozás, születésnap, pohár, viccesajándék, sörös, optimizmus, pesszimizmus,

ki_hogy_ltja...

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatalember, aki mindig csak a negatív oldalát látta a dolgoknak. Hívjuk őt Péternek. Péter mindig pesszimista volt, nemigen talált semmi okot az örömre az életben. Mindig mindenbe a rosszat keresve, nem tudott elégedett lenni semmivel.
Egy napon Péter úgy döntött, hogy meglátogatja, és néhány üveg sörrel meglepi barátját, Benjámint és beszélgetnek egy jót.

Amikor Péter megérkezett Benjaminhoz, gyorsan lehuppantak a kanapéra, korsókba öntötték a hideg sört és beszélgetni kezdtek.
Az idő gyorsan szaladt, a korsók ürülni kezdtek… Péteré már csak félig volt.
-Töltsük tele, hisz már félig üres! – javasolta Benjaminnak.

• Hát, Péter, én inkább félig tele korsónak látom …De mondd csak, miért gondolod te azt, hogy félig üres?
Péter elgondolkodott. Valójában sosem gondolkodott részletesebben azon, hogy miért tartja félig üresnek a korsót, amikor igazából ugyanannyi sör van benne, mint amennyi hiányzik belőle.
• -Talán azért, mert mindig arra gondolok, hogy legalább annyi sör hiányzik, amennyi benne van - válaszolta Péter.
• Értem, - válaszolta Benjamin -, de gondolkodj el azon, hogy mennyi sör van valójában a korsóban. Miért nem örülsz annak, ami benne van? Hiszen lehetne akár üres is, és nem lenne semmi sör a korsóban.

Péter rácsodálkozott a gondolatmenetre. Valójában sosem gondolt arra, hogy örülhetne annak, ami rendelkezésére áll. Mindig a negatívra fókuszált, ahelyett, hogy értékelte volna azokat az apró dolgokat, amelyek megadatnak neki.
Ebből a pillanatból Péter rádöbbent, hogy talán nem mindig kell a rosszat látnia. Elkezdte újraértékelni a dolgokat, amelyek körülötte történtek. A fényesebbik oldalát figyelte az életének, és elkezdte becsülni mindazt, amit másokban vagy magában talált.

kors

Nemrég a barátja megajándékozta egy velem gravíroztatott sörös korsóval, aminek a felirata:

FÉLIG TELE- FÉLIG ÜRES,

Egészség, Szeretet, Boldogság, Hála

Szerette volna, hogy mindig emlékeztesse arra Pétert, hogy a dolgoknak pozitív oldala is van.

Azóta Péter egy derűsebb és boldogabb emberként kezdett viselkedni, mert megtanulta, hogy a félig töltött söröskorsó valójában tele is lehet. 

Ez a történet azt mutatja, hogy minden attól függ, hogy hogyan nézzük a dolgokat. Péter megváltoztatta szemléletmódját, és megtanulta, hogy az életben megtalálandó örömök mindig vannak, csak fel kell ismernünk őket.

                                           

 

 

 Hasonló korsó rendelhető a honlapon, kattints ide

portr

Információ

Kapcsolat

  • 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi út 15. Gravírozó Műhely
  • 06-30 388 9177
  • info@aranykarika.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.